piątek, 18 lipca 2014

Sałatka wiosenna.

Przepis od Anna Starmach.

Moje proporcje:

1 papryka czerwona
1 cukinia
1 bakłażan
2-3 ząbki czosnku (całe lub przekrojone na pół)
odrobina oliwy
tymianek
rozmaryn
feta

warzywa kroimy, żaroodporne naczynie smarujemy oliwą, wsypujemy wszystkie warzywa do naczynia, posypujemy przyprawami i kropimy oliwą, mieszamy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy na 175 stopniach około 15 min od czasu do czasu mieszając. Jeśli po tym czasie nie będą miękkie, możemy pieczenie wydłużyć o kilka minut. Na 2-3 minuty przed końcem pieczenia pokrojoną w plastry fetę układamy na warzywach i na chwilę wkładamy do piekarnika, aby się lekko rozpuściła.

Uwaga, danie bez soli - feta jest wystarczająco słona.

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz